Massage voor kinderen

(30 minuten)

Kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt groeien, leren beter en zijn socialer. Masseren vanaf jonge leeftijd is een fijne manier om opgroeiende kinderen te helpen bij hun ontwikkeling.

Kindermassage is geschikt voor ieder kind. De ontspanning zal je kind innerlijke rust geven en het zal zich bewust worden van het eigen lichaam, gevoelens en emoties. Het versterkt de balans en zorgt voor een betere concentratie en aarding. Kinderen die lekker in hun lichaam zitten, zullen steeds bewuster hun eigen, unieke lichtje in de wereld kunnen uitstralen.

Bij de kindermassage vind ik het heel belangrijk om een goed afgestemde, zachte en ontspannende massage te geven, waarbij je kind zich veilig en geaccepteerd kan voelen. Bij deze massage werk ik ook met kruidenstempels, afgestemd op kinderen. De kruiden die in deze stempels zitten zijn; kaffir limoen, lemongrass, eucalyptus, kurkuma, gember, globba winitti elk met hun eigen unieke eigenschap. Aan het einde van de massage mag je kind een eigen krachtsteen uitzoeken. De ouder of verzorger mag in de praktijkruimte blijven tijdens de massage.

Kindermassage werkt helend bij:
* rusteloze en drukke kinderen en bij kinderen met ADHD of dyslexie
* hooggevoelige kinderen      
* het verwerken en loslaten van de emoties van de dag
* kinderen die vaak ziek of verkouden zijn
* hoofdpijn, buikpijn en darmklachten
* vermoeidheid
* groeipijnen of bij kinderen die niet goed groeien
* moeite hebben met in- en doorslapen (slaapritme)
* faalangst en weinig zelfvertrouwen